Links: Methodologie

Datum:
16-02-2012

Wegwijzer naar sites van organisaties, groepen, en personen, die in brede zin iets met het onderwerp seksualiteit te maken hebben.

Rutgers WPF biedt met dit nationale en internationale overzicht een serieuze, actuele wegwijzer naar sites van organisaties, groepen, en personen, die in brede zin iets met het onderwerp seksualiteit te maken hebben: hulpverlening, voorlichting en preventie, onderzoek, en beleving.

Zo komt u makkelijk terecht bij vele sites en bronnen die aanwezig zijn op het internet en in dit opzicht echt veel te bieden hebben: (deel)sites over thema's, databases, brochures, rapporten, factsheets, discussiefora, internet communities, portals, etcetera.

De redactie acht zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de gelinkte sites, en evenmin betekent vermelding van een site vanzelfsprekend dat de redactie zich verenigt met de daarin verkondigde ideeën.

 • Beleidsonderzoek Online
  Peer reviewed open access tjidschrift dat de zichtbaarheid van beleidsonderzoek en het gebruik van de resultaten van dat onderzoek wil vergroten. Het biedt ruimte aan artikelen en columns over nieuwe ontwikkelingen en de uitkomsten van belangwekkend beleidsonderzoek.
 • DIGMA
  Database of Instruments for Gender Mainstreaming. Europese databank met informatie over de gereedschappen en instrumenten voor gender mainstreaming. Deze term verwijst naar een politiek en technisch proces dat het genderperspectief integreert in het denken en doen van de actoren in de politieke besluitvorming
 • Horizons AIDSQuest
  Een bron voor Aidsonderzoekers en anderen die gegevens over Hiv/Aids verzamelen, met een omvangrijke database met beschrijvingen van Aids-onderzoeken, en veel methodologische tips.
 • National Center for PTSD: Assessment instruments
  Methodologische resource voor clinici en onderzoekers op het gebied van post-traumatische stress. Uitgevende instantie: National Centre for Post-Traumatic Stress Disorder in White River Junction, Vermont, Verenigde Staten.