Zoeken op maat

In dit onderdeel zoekt u specifieke informatie over onderzoek, producten, diensten en activiteiten van Rutgers WPF. • Nieuws, 17 april 2014 |

  Op vrijdag 18 april 2014 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de zaak over pedofielenvereniging Martijn. De Hoge Raad heeft beslist dat Martijn moet worden verboden en ontbonden. Tegenstanders van een verbod vinden dat de vrijheid van meningsuiting en van vereniging wordt aangetast, voorstanders denken dat Martijn een gevaar vormt. Rutgers WPF heeft in een opiniestuk in de Volkskrant op 17 april gewaarschuwd dat we niet moeten denken dat met het verbieden van Martijn het probleem is opgelost. Lees hieronder ook de blog van Willy van Berlo, programmacoördinator Rutgers WPF, en Dianda Veldman, directeur Rutgers WPF.

  Lees verder
 • Nieuws, 07 april 2014 |

  Van 7 tot 11 april vindt de 47e bijeenkomst van de Commission on Population and Development (CPD) plaats in New York. Dit is een jaarlijks conferentie waarin er gecheckt en vastgesteld wordt of de afspraken die gemaakt zijn op de International Conference on Population and Development (ICPD) van 1994 in Cairo zijn nagekomen. Al deze afspraken zijn vastgelegd in de zogenaamde Programme of Action (Plan van Aanpak), een revolutionair ontwikkelingsplan dat gebaseerd is op een mensenrechtenbenadering. Thema van deze CPD is ‘De staat van implementatie van de Programme of Action van de International Conference on Population and Development. In wezen betekent dit dat er niet alleen gekeken wordt naar wat er allemaal gebeurd is tot nu toe, maar dat er ook vooruit gekeken wordt.

  Lees verder
 • Nieuws, 31 maart 2014 |

  Het is lekker weer. Koeien in de wei, panty’s in de kast, benen bloot. Rokjesdag! Niet bedacht door Martin Bril, maar dankzij hem wel een begrip geworden. Rokjesdag is een dag van bevrijding en van lentekriebels. Iedereen die wel eens een rok draagt weet hoe fijn het is om met blote benen te lopen. Geen zweterige panty’s of kriebelige maillots meer. Daarbij is het leuk om een mooi stel benen aan de rest van de wereld te tonen. Daar mag je toch trots op zijn?

  Lees verder
 • Nieuws, 28 maart 2014 |

  Op 20 maart 2014 organiseerde Rutgers WPF, in samenwerking met Soa Aids Nederland, het symposium Lessen in de Liefde. Ruim 150 docenten uit het voortgezet onderwijs kwamen naar het Science Center NEMO in Amsterdam om inspiratie op te doen voor het geven van seksuele vorming.

  Lees verder
 • Nieuws, 20 maart 2014 |

  Tijdens de 58ste Commission on the Status of Women conferentie in New York, heeft Rutgers WPF een zogenoemde Oral Statement mogen voordragen. De statement vraagt om meer aandacht voor het betrekken van mannen in het bevorderen van gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

  Het volledige stament (in het Engels) vindt u hier.

  Lees verder
 • Nieuws, 20 maart 2014 |

  Vandaag (20 maart) organiseren Rutgers WPF en Soa Aids Nederland het symposium ‘Lessen in de liefde’ voor docenten uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In het NEMO in Amsterdam laten ruim 150 docenten zich inspireren door lezingen en workshops met medewerking van o.a. Arie Boomsma en Sunny Bergman. Ineke van der Vlugt van Rutgers WPF kan zich goed voorstellen dat niet iedere leerkracht denkt: ‘Ha, lessen in de liefde!’

  Lees verder
 • Persbericht, 13 maart 2014 |

  De landelijke themaweek ‘Week van de Lentekriebels’, van 17 tot en met 21 maart, is dé week voor kinderen op de basisschool om meer te leren over liefde, relaties en seksualiteit. De lokale GGD’en en Rutgers WPF, kenniscentrum seksualiteit, organiseren de week alweer voor de 9e keer. Dit jaar is er speciale aandacht voor de vragen van kinderen. Zij kunnen deze gemakkelijk en anoniem deponeren in de nieuwe ‘Vragenbox Relaties & Seksualiteit’ voor in de klas. De officiële start van de Week van de Lentekriebels is op 17 maart om 11.00 uur op basisschool De Kameleon in Utrecht. De Utrechtse wethouder Victor Everhardt opent de week in het Majellapark en woont daarna een les bij in groep 8.

  Lees verder
 • Persbericht, 12 maart 2014 |

  - Wat is normaal seksueel gedrag en wanneer is het afwijkend of zorgwekkend? Op welke leeftijd spelen welke onderwerpen in de seksuele ontwikkeling? Op deze vragen van professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) geeft de vandaag verschenen richtlijn ‘Seksuele ontwikkeling 0-19 jaar’ antwoord. Met deze nieuwe richtlijn kunnen professionals in de JGZ kinderen begeleiden bij een gezonde seksuele ontwikkeling. Rutgers WPF en TNO ontwikkelden de richtlijn in samenwerking met professionals uit de JGZ.

  Lees verder
 • Nieuws, 12 maart 2014 |

  Arts-seksuoloog Rik van Lunsen stelt in Trouw van afgelopen zaterdag (8 maart 2014) dat het 50 jaar na de seksuele revolutie in de slaapkamer nog steeds om mannelijke wensen gaat en vrouwen weinig aan hun trekken komen: "Het mannelijke script van seksualiteit heeft in de slaapkamer de overhand. De gemiddelde Nederlander vrijt op de mannelijke manier, volgens de mannelijke timing. Er is coïtus, hij komt klaar, en als hij dan niet uitgeput is, of doet alsof hij uitgeput is, want zoveel energie kost de coïtus helemaal niet, dan komt zij misschien nog aan bod. Er zijn heel veel vrouwen die zeggen: “Klaar is Kees, laat maar zitten."

  Lees verder
 • Persbericht, 07 maart 2014 |

  Tijdens een VN conferentie in New York, waar gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen centraal staat, opent Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag 11 maart het event MenCare+: Mannen zorgen voor gendergelijkheid. Gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen is een van de zogenaamde millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Volgens MenCare+ kan dit doel niet gehaald worden zonder mannen en jongens er bij te betrekken.

  Lees verder