Rutgers WPF en de Nationale Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers WPF steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers. In 2014 krijgt Rutgers WPF een bijdrage van 900.000 euro. De bedragen komen uit de opbrengst van 2013 van de Nationale Postcode Loterij.

De Postcode Loterij helpt!

De Nationale Postcode Loterij is de grootste Goededoelenloterij van Nederland. Vijftig procent van de inleg van de verkochte loten gaat naar 93 goededoelenorganisaties op het gebied van Mens en Natuur.

Grootste Nederlandse Goededoelenloterij

De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Vijftig procent van de totale inleg is bestemd voor het goede doel. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt 93 goede doelenorganisaties. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en
Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij
en de VriendenLoterij binnen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De directie van de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en  VriendenLoterij wordt gevoerd vanuit Novamedia. Novamedia/Postcode Loterijen is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

De Postcode Loterij en haar deelnemers

Dankzij de 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij is over 2013 een bedrag van ruim 302 miljoen euro verdeeld onder 93 goede doelenorganisaties. Jaarlijks winnen duizenden deelnemers prijzen zoals miljoenen euro’s, televisies, auto’s en de Postcode Loterijfiets. Wekelijks wordt de straatprijs uitgereikt, maandelijks wordt de SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro verdeeld en twee maal per jaar winnen hele wijken tijdens de Kanjeruitreikingen.

Koop een (extra) lot en steun Rutgers WPF!

Met een lot speel je mee met de Postcode Loterij en steun je Rutgers WPF en andere goede doelen. Dus doe mee en koop hier je lot(en)! 

Extra project 2013

Gewoon..Ongesteld
Tijdens het Goed Geld Gala 2014, dinsdagavond 4 februari 2014, heeft de Nationale Postcode Loterij een Extra Trekking van ruim 2 miljoen euro toegekend aan Simavi, Rutgers WPF en Women on Wings. Met de steun gaan de organisaties de schrijnende situatie rondom menstruatie in India verbeteren. Het project ‘Gewoon… Ongesteld’ heeft een looptijd van drie jaar.

Extra projecten 2012

LoveBuzz
In 2012 ontving Rutgers WPF € 1.975.024 van de Nationale Postcode Loterij voor ontwikkeling van de LoveBuzz, een interactief project om seksualiteit bespreekbaar te maken op ruim 300 middelbare scholen. De LoveBuzz rijdt door het land en nodigt ruim 40.000 jongeren tussen de 12 en 14 jaar uit om met elkaar over relaties en seks te praten.

Praten over seksualiteit is niet voor alle jongeren vanzelfsprekend. Vaak beschikken ze over onjuiste of onvoldoende informatie over relaties en seksualiteit. Ze hebben soms een laag zelfbeeld, zijn minder weerbaar en gevoeliger voor sociale druk. Dat maakt ze extra kwetsbaar. Met de LoveBuzz, een spannend en interactief programma, moeten relaties en seksualiteit bespreekbaar worden. Het project begint in een tot speciaal sociaal lab verbouwde bus en eindigt in de klas. Spel en discussie wisselen elkaar af in een spannende strijd tussen jongens en meisjes over relaties, seksualiteit, wensen en grenzen.

De LoveBuzz wordt gerealiseerd met medewerking van de GGD-en, NEMO en diverse landelijke en regionale partners en vrijwilligers.

M-learning voor een gezond Afrika
Ook M-learning, een mobiele kennisapplicatie voor verlos- en verpleegkundigen in Afrika, mag rekenen op de steun van de Nationale Postcode Loterij. M-learning is een project van AMREF, waarvoor Rutgers WPF haar kennis over seksuele en reproductieve gezondheid inbrengt.

Eerdere toekenningen

In 2011 ontvingen Rutgers WPF en dance4life international 1,3 miljoen euro voor een onderwijsproject op het gebied van aidsbestrijding in vijf Aziatische landen.  En in 2005 ontving MYBODY (nu Rutgers WPF)  een extra bijdrage van 848.000 euro voor het project Let’s talk about sex

www.postcodeloterij.nl

(foto: Roy Beusker)