In gesprek met ouders over seksualiteit

Hoe kunt u ouders het beste ondersteunen als het gaat om seksuele en relationele opvoeding?

Inhoud

De seksuele en relationele ontwikkeling van kinderen en jongeren vormt de rode draad van deze training. Welke ontwikkeling is normaal en welke niet? Hoe kunt u ouders ondersteunen? Uw eigen ervaringen en ideeën vormen een belangrijk uitgangspunt.

Hoe begin je een gesprek over seksualiteit?

Naast kennis en inzicht krijgt u praktische handreikingen voor het ondersteunen van ouders: hoe kunnen ze met hun kinderen een gesprek beginnen over seksualiteit en relaties en hoe moeten ze hun vragen beantwoorden?

Veel gestelde vragen

In de training gaat u actief aan de slag met verschillende werkvormen uit de handleiding ‘Opgroeien met liefde’. De werkvormen zijn toegespitst op thema’s waar ouders vaak vragen over hebben, zoals

  • Mijn zoon van vier speelt doktertje met een vriendje. Moet ik me zorgen maken?
  • Wat kan ik zeggen als mijn dochter van vijf vraagt hoe kindjes worden gemaakt?
  • Moeten we onze dochter van negen al voorbereiden op de puberteit?
  • Is het wel normaal dat mijn puber op internet naar seks zoekt?  

 

Rendement

Na deze training heeft u kennis opgedaan over de ‘normale’ seksuele en relationele ontwikkeling van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. U weet meer over seksuele opvoeding en de rol die ouders daarin. U heeft inzicht gekregen in uw rol en mogelijkheden bij het ondersteunen van zowel allochtone als autochtone ouders. En u bent in staat om in groepsbijeenkomsten of in een individueel contact met ouders onderdelen van de handleiding ‘Opgroeien met liefde’ te behandelen.

 

In company
>> Aanvraag in-company training