Alle informatie over homo- en biseksualiteit vind je op Sense.info

Datum:
20-02-2013
Bron:
Soa Aids Nederland

Sense.info, een unieke website met betrouwbare informatie over seksualiteit, liefde en relaties voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, breidt uit. Vanaf heden geeft de site ook informatie speciaal voor lesbische, homo-, en biseksuele jongeren.

Jongeren die bezig zijn hun seksualiteit te ontdekken, vinden zo via één site antwoord op vragen over het ontdekken van hun seksuele voorkeur, het ontmoeten van andere jongeren, coming-out  en het omgaan met vooroordelen uit de omgeving. De site biedt jongeren de mogelijkheid om hulp te vragen via telefoon, e-mail en chat of een afspraak te maken voor een Sense-spreekuur in de buurt. 

Oproep

Alle jongeren die al uit de kast zijn, worden opgeroepen hun ervaringen te delen door verhalen van hun coming-out op de site te plaatsen. Voor deze groep is er bovendien informatie te vinden over de fase na het uit de kast komen, ‘coming-in’ genoemd.

Onderzoek

De uitbreiding van sense.info is het gevolg van onderzoek naar de behoeften van jongeren aan informatie en hulpverlening rondom seksuele gezondheid. 'Gaat het ook over mij?', een onderzoek van Rutgers WPF maakt duidelijk dat jongeren behoefte hebben aan informatie over lesbisch, homo of bi zijn. Zij zoeken bij voorkeur via internet antwoorden op hun vragen. Sense.info komt nu aan die behoefte tegemoet.

Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers WPF, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw. 

Lees ook:

 

Reacties

we merken de laatste jaren

we merken de laatste jaren meer en meer dat turkse jongeren met hun homosexuele gevoelens worstelen, want ze voelen zich dan schuldig tegenover allah. Toch kunnen we de meesten niet genezen..

Plaats een nieuwe reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Geen HTML-tags toegestaan
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.